,,Het feest dat we hoopten te vieren, hebben we kunnen vieren. Het positieve heeft in alles de boventoon gevoerd.” Voorzitter Jan Hagen van CV De Rossumdaerpers was écht opgetogen toen hij terugkeek op het Bier und Weinfest dat zaterdag honderden mensen een geweldige avond heeft bezorgd.

231014 oktoberfeest

Dat de lange tafels terug zijn bij het Vaassense oktoberfeest was goed te merken, want de eerste feestvierders gingen daar om tien minuten over negen ’s avonds al op staan en zijn er daarna niet meer af geweest tot de laatste klanken van de muziek klonken. Daarbij werden zij opgezweept door de uitstekende Palemiger Spatzen. De band uit het Limburgse Landgraaf was de hoofdact van de avond en vulde dat op een meer dan uitstekende wijze in die deed denken aan de vele avonden met Die Dorfer.

Nadat de DJ’s Remco en Laurens de avond hadden geopend, hoefden die pas op het eind weer in actie te komen, want de pauze van de Palemiger Spatzen werd geheel opgevuld door Jeffrey Parmentier en Caro; zij verzorgde een tribute show voor Hele Fischer inclusief de grootste Schlagers van de laatste jaren. In de weer tot feestpaleis omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken maakte dat tot een totaalprogramma vol feest van de eerste tot de laatste minuut.

Aan het begin van de nacht verlieten uiteindelijk mensen met stralende gezichten de zaal, waarin zeker de Palemiger Spatzen verschillende vormen van muziek vloeiend in elkaar hadden laten overgaan, waarbij – zoals het hoort bij een Oktoberfeest – de polka telkens terugkeerde. In de wetenschap dat in 2024 op 12 oktober het volgende Bier und Weinfest weer op Vaassen wacht.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.