Festivals. Stadions waar wedstrijden in de Eredivisie worden gespeeld. Concerten. Bij alle grote evenementen in Nederland worden tegenwoordig herbruikbare plastic bekers gebruikt. En vanaf nu dus ook bij carnaval in Vaassen. Wie van 10 tot en 13 februari drinken koopt in De Rossumburcht krijgt dat nog steeds geschonken in een plastic beker, maar nu van recyclebaar materiaal. Maar weet dat de inhoud ongewijzigd is.

Plastic bekers

Evenementen leveren in Nederland een enorme hoeveelheid plastic (zwerf)afval op. Om dat tegen te gaan, is het gebruik van speciale rPET wegwerpbekers bij grote feesten als de onze per 1 januari door de overheid aan regels gebonden. Daarom gaat De Rossumdaerpers net als andere organisaties over op deze speciale rPET wegwerpbekers. Vanaf dit jaar moeten wij er voor zorgen dat minimaal 75% van de uitgegeven bekers schoon (ontdaan van vuil) wordt ingeleverd. Het minimale percentage bekers dat hoogwaardig moet worden gerecycled, loopt in de komende jaren op. Het betekent dat de club wordt geacht het grootste deel van alle gebruikte bekers schoon terug te leveren.

Het heeft mede tot gevolg dat confetti, serpentines, party poppers en dergelijke niet meer welkom zijn in de Rossumburcht, omdat dit vervuilende producten zijn en wij daarmee de wettelijke eis van 75% niet halen. De bekende kartonnen drankdragers zijn ook verbannen vanwege de vervuiling die dit veroorzaakt. Hiervoor heeft De Rossumdaerpers ook aan een oplossing gedacht. Wij verkopen voor één munt een speciale kunststof bekerdrager die dan direct eigendom is van de feestvierder.

Daarom doet de vereniging een oproep aan alle feestvierders: gooi de beker waaruit je gedronken hebt voortaan niet meer weg, zoals je misschien jarenlang gewend was, maar breng hem a.u.b. naar de bar of andere inzamelpunten die in de zaal worden neergezet. Zo kunnen wij deze schoon aanleveren bij onze afvalverwerker. Omdat wij nu toch moesten nadenken over milieu vriendelijke afvalverwerking, hebben wij samen met onze partner Lesley Balk meteen extra stappen gezet om ook het horecaglas en karton/papier te scheiden, waardoor wij nu gaan werken met vier afvalstromen.

De vereniging vertrouwt de feestvierders en gaat er hierbij vanuit dat de meeste mensen van goede wil zijn. Wij hopen daarom dat deze oproep als een aanzet en stimulans wordt gezien, waarvoor de club iedereen op voorhand dankbaar is. Carnaval in Rossumdaerp is immers van Vaassenaren voor Vaassenaren. Dan doen we ook dit samen.

 

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.