Natuurlijk was het een speciale middag voor Marnic Menkveld en Gerard Pelgröm die met de hoogste onderscheidingen van onze vereniging naar huis gingen. Natuurlijk was het speciale middag voor de vele feestvierders in de uitpuilende Rossumburcht. Maar het werd ook een bijzondere voor één van de artiesten, want niemand minder dan Willem Mulder vierde zijn 44 jaar op de bühne der Rossumdaerpers.

240212mami

De Rossumdaerpers heeft veel te danken aan De Havenzangers in hun originele bezetting, want zij traden 29 keer op. Rosen Montag werd mede dankzij die band een begrip dat nooit meer verloren is gegaan. Willem was één van de leden van die groep die op maandag 18 februari 1980 in de tent tegenover kasteel De Cannenburgh een avondvullende show gaf. Nu treedt hij samen met zijn zoon Wesley op onder die naam en slaagt hij er nog steeds in om onze feestvierders prachtige middagen en avonden te bezorgen. Dat bleek weer aan hun optreden van 2024, want die ging met dezelfde energie als destijds.

Maar het feest begon al veel eerder met om half drie al Jan Biggel op de bühne der Rossumdaerpers. De man die waarschijnlijk dé carnavalshit van 2024 te pakken heeft met ‘Lege pullen’, nadat die in 2022 ook al had met ‘Ons moeder zeej nog’. Daamee sprak hij erg aan bij het publiek op deze middag, wanneer meer nog dan tijdens de avondfeesten alles in het teken staat van het samenzijn van alle generaties. Dan laten juist de ouderen, die in het verleden zo veel voor onze club hebben betekend zich weer eens zien. Om bij te praten, maar toch ook wel om te genieten van de uitgelatenheid van de jongeren.

Zoals elk jaar mochten we ook deze keer verscheidene zusterverenigingen verwelkom op Rosen Montag. Dat waren deze keer De Darpspompers uit Epe, de stadshoogheid van Deventer Hanze XXV samen met De Lachende Turfjes uit die stad en De Vrogge Reuiers uit De Vecht. Tevens was er nog een speciaal moment, omdat de Venekloeten uit Dedemsvaarts ingelijste foto’s hadden meegenomen voor onze oud-Prinsen Erik en Gertjan. Een speciaal moment was er eveneens met opnieuw een geweldig optreden van wie anders dan Prins Remko I. Dat werd extra speciaal toen hij ‘Amalia’ vertolkte samen met onze Jeugdadjudante Aimée

Verder was er nog een verkiezing van de best verkleedde feestvierders. Daarbij ging de eerste plaats naar De Bierkist van FC Kraanvogels. Tweede werden de partners van onze Raadsleden van de Beveiligers van de Raad van Elf. De derde plek ging naar De Kippetjes. Die bestonden uit Sem, Aron, Stephan, Daniel, Stan, Wessel, Demi, Mike, Enzo, Joost en Jordin.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.