Tijdens de middag van Rosen Montag is Gerard Pelgröm uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers. Zoals gebruikelijk hierbij de toespraak van voorzitter Jan Hagen bij de jaarlijkse uitreiking van de hoogste onderscheiding van onze vereniging.

240212gerard

Beste narren en narrinnen,

Zoals Erwin al aankondigde is het nu tijd voor de Ereridder der Rossumdaerpers 2024. Het is een eer om als voorzitter de hoogste onderscheiding van onze club te mogen uitreiken. Zeker omdat die elk jaar voor iemand is die een speciale rol binnen onze vereniging heeft en heeft gehad. Dat is ook deze keer het geval.

Het mooie aan carnaval is het feit dat iedereen zich ertoe aangesproken kan voelen en iedereen er een eigen plek kan vinden. Soms vinden mensen het juist prettig om op de achtergrond te blijven en degene die wij mogen huldigen, is daar een voorbeeld van. De meesten van u hebben deze persoon tijdens onze feesten zelden gezien als medewerker, want hij viert het op zijn manier heerlijk in de zaal tussen alle andere mensen. Maar in de rest van het jaar is deze persoon zeker voor het bestuur een onmisbare schakel op wie de vereniging nooit een vergeefs beroep doet.

Het gaat De Rossumdaerpers al vele jaren voor de wind, maar bij een club die bijna zestig jaar bestaat, is het onmogelijk dat er alleen goede tijden zijn geweest. Deze persoon stapte in op een moeilijk moment en nam zo een grote verantwoordelijkheid. Vervolgens heeft deze persoon de club financieel op de rit gezet en staat hij, want ja het is een hij, de bestuursleden met raad en daad terzijde om alle cijfertjes op orde te houden en te zoeken naar de juiste oplossingen. Neem van ons aan dat het steeds lastiger is en wordt om alles goed op de rit te houden.

Onze financiële man heeft voor menig penningmeester al menig probleem opgelost en de overzichten altijd op perfecte wijze verzorgd. Inmiddels heb ik het al verraden, want met deze informatie weet iedereen al lang om wie het gaat. Voor ons is hij de beste accountant van heel Rossumdaerp en wijde omstreken. Graag de buutmars voor Gerard Pelgröm.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.