CV De Rossumdaerpers uit Vaassen opent carnaval zoals het hoort met de Elfde van de Elfde op zaterdag 11 november. Dan wordt het nieuwe Prinsenpaar in de open lucht in het centrum van het dorp voor Residentie Bar-Zaal De Ruif op traditionele wijze gepresenteerd.

231101elfde

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in De Ruif past. Om dit alles in goede banen te leiden, zal er die avond buiten muziek zijn, zodat niemand ook maar iets van de plechtigheid hoeft te missen. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht en duurt het tot de officiële ceremonie voor iedereen weet wie de gelukkigen zijn.

De Rossumdaerpers luiden natuurlijk al sinds mensenheugenis het carnavalsseizoen in met een gezellige feestavond vol muziek. Die zal worden verzorgd door DJ Roy. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest in De Ruif, maar vanaf drie kwartier voor de ceremonie is er ook muziek vanaf de podiumwagen op de Dorpsstraat met de splitsing met het Ter Heerdtspad. Het betekent dat de Dorpsstraat wordt afgesloten, zodat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook onder gepaste omstandigheden naar buiten kan treden.

Voor Prins Gertjan I (Visser) en Prinses Eline I (Meuleman) komt op 11 november om elf minuten over elf een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Na de officiële plichtplegingen die de ‘echte’ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2024 dat van zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari wordt gehouden.

Agenda

14 januari 2024
14:00 uur
Prinsenbal/receptie
(De Wieken)

10 t/m 13 februari 2024
CARNAVAL

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.