De Rossumdaerpers keert voor de optocht van 2024 terug naar de traditionele route. De club was de laatste jaren door wegwerkzaamheden gedwongen om steeds een andere te hanteren voor de optocht door Vaassen. Voor de Coronaperiode waren die aan de Dorpsstraat en daarna bleek de Krugerstraat opgebroken te zijn. Nu dit allemaal tot het verleden behoort, hoopt de vereniging met de gebruikelijke route een groter deel van het dorp te bereiken.

240122 optocht

Vele mensen hebben er vorig jaar van genoten dat de optocht twee keer door het centrum kwam, waar het publiek traditioneel rijen dik staat om naar de deelnemers te kijken, maar ook in deze wil de vereniging zo veel mogelijk mensen de kans geven om erbij te zijn. Zeker voor ouderen kan het juist prettiger zijn om te kijken aan straten die breder zijn en waarvan het trottoir voldoende ruimte biedt voor bijvoorbeeld een rollator. Vooral de Krugerstraat, Koekoeksweg en Industrieweg bieden daarvoor de gelegenheid, waardoor die weer worden aangedaan. Het betekent dat dit de route is: Molenstraat, Deventerstraat, Dorpsstraat, Apeldoornseweg, Krugerstraat, Koekoeksweg, Industrieweg, Marijkeweg, Kosterstraat, Stationsstraat en de Jan Mulderstraat.

De club richt zich ook tot de deelnemers, want zij wil hen erop wijzen dat dit weliswaar een optocht is, maar dat iedereen nog altijd deelneemt aan het verkeer. Het betekent dat alle voertuigen moeten zijn verzekerd. Het is een aspect dat vaak onderbelicht bleef, maar veel problemen kan voorkomen.

Wie wil deelnemen kan zich al inschrijven via deze site (zie het groene vlak op deze pagina en de homepage). Natuurlijk moet iedereen zich op de dag zelf vervoegen in De Rossumburcht om de laatste formaliteiten te regelen, maar op 10 februari kunnen mensen zich ook spontaan aanmelden. Het opstellen is vanaf 11.00 uur, waarna medewerkers vanaf half twaalf klaar zitten om de inschrijvingen af te handelen. Het opstellen gebeurt in de Jan Mulderstraat met in het verlengde daarvan de Stationsstraat.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.