Historische Rosen Montag

Wat werd gehoopt, is gebeurd. Met de komst van Danny de Munk kwam een lang gekoesterde wens uit en het optreden overtrof de hoog gespannen verwachtingen. En als Vieze Jack dan ook nog eens de openingsact is, mag met recht worden gesproken van een historische avond.

De Hollandse Avond op Rosen Montag werd geopend door Barry Fest. De feest - dj bracht de feestvierders al snel in beweging met ook een aantal klassieke carnavalsnummers. Daarbij viel op dat verschillende aanwezigen weliswaar volop meededen, maar niet van de eerste rij te krijgen waren. Zij wilden natuurlijk alles meekrijgen van Vieze Jack.

De stuntpiloot maakte er vervolgens een spetterend optreden van. Net als afgelopen jaar volgde de zaal de rasartiest in alles. Als er gezongen moest worden, ging dat uit volle borst. Als de muziek om te springen was, sprong iedereen. Wanneer Jack een polonaise wenste, volgde een lange rij vol mensen die straalden van geluk. Het feest spetterde. Het feest knetterde. Het was feest!

Maar het voor velen echte hoogtepunt moest toen nog komen. Het was al vele jaren een diepe wens van de vereniging om ooit Danny de Munk te mogen ontvangen op het podium. Om 23.00 uur was dat moment aangebroken. Één van de bekendste Nederlanders gaf vervolgens een grandioos optreden, waarin natuurlijk zijn eigen megahits aan bod kwamen. Na ‘Vrienden voor het leven’ volgde ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ in zowel de jaren tachtig als moderne versie. Nadat hij vervolgens odes bracht aan Willy Alberti, André Hazes en de nummers die hij als kind op het biljart zong, sloot hij natuurlijk weer af met zijn eigen werk. ‘Wij met zijn twee’ en ‘Mijn stad’.

Kort daarop werd de avond nog leuker voor de winnaars van de verkiezing van de best verkleedde aanwezigen. De eerste prijs was deze keer voor Henry Rensink en zijn BFF’s als totempalen, Michel Kiezebrink werd tweede als Elmo, terwijl de derde plaats was voor Miranda van Dijk, Marije Seinstra, Maaike Wesseling, Esther Hulleman, Jessica Stegeman en Sandra Ekelenkamp die verkikkerd zijn op Prinses Linda II.

Natuurlijk waren De Rossumdaerpers blij met de komst van zustervereniging De Dwarsliggers uit Eerbeek.