Carnaval krijgt Rossumdaerpers niet klein

Een prachtige optocht, twee geweldige feestavonden en nog steeds zijn de Rossumdaeroerper feestvierders niet klein te krijgen. Zij stonden op de middag van Rosen Montag weer uren op de dansvloer om er een geweldig festijn van te maken.

180212 feest

Alsof er al geen twee dagen feest opzaten, stroomde de Rossumburcht op maandagmiddag vroeg vol voor een topfeest. Wat buiten schijnt de zon? Het echte stralen was bij het feest met het Feestteam en Alex; twee artiesten die al regelmatig op de bühne der Rossumdaerpers stonden en precies weten hoe ze het publiek kunnen raken. Zelfs zonder muziek zong iedereen met Het Feestteam van voor naar achter en kwam het paard in de gang bij buurvrouw Jansen langs. Toch draaide het voor de beide mannen vooral om hun gewenste optreden, waarvoor maar drie woorden gelden: feest, feest, feest. Natuurlijk trokken tientallen mensen een schoen uit op verzoek van Het Feestteam, waarna er volop werd gezwaaid met de shirts. ,,Jullie hebben deze week in de media gezegd dat jullie een warm gevoel krijgen van Vaassen”, zo zei Adjudant Erwin. ,,Maar weet dat wij dat ook krijgen van jullie.”

Daarna was het de beurt aan de officiële plechtigheden die óók bij carnaval horen. President Jan Wesdorp van de Federatie Europese Narren ridderde toen Gonda van Ast, Hetty van Schoonhoven en Patricia Dijkhuizen als dank van de club voor het opzetten van de funshop. Daarna kwam hij nog met een heel speciale verrassing, want de Gouden Nar, één van de hoogste onderscheidingen van deze organisatie, ging naar Manuela Hullegie. De secretaris van de club is nu al voor het 33ste carnaval medewerker van onze club. Vervolgens was het tijd voor de hoogste onderscheiding van onze club zelf: de Ereridder der Rossumdaerpers. Die ging in 2018 naar Erwin Koenders.

Het laatste gastoptreden van de dag was vervolgens voor Alex. De routinier op de bühne der Rossumdaerpers straalde net zo fel als al die andere keren dat hij de feestvierders vermaakte. Natuurlijk mocht zijn ‘Bossie rooie rozen’ niet ontbreken, maar hij slaagde er vooral uitstekend in om alle vormen van traditioneel carnaval en moderne feestmuziek te combineren.

Natuurlijk waren De Rossumdaerpers erg blij met de komst van vele gastverenigingen. Zo mochten wij De Molenzotten, De Zoadskeeters, De Lachende Kikkers, De Olde Bereleut, De Grasvreters, De Stuiteraars en De Vrogge Reuiers ontvangen.