Erwin Koenders Ereridder der Rossumdaerpers

Tijdens de heerlijke carnavalsmiddag van Rosen Montag is Erwin Koenders uitgeroepen tot Ereridder der Rossumdaerpers. Zoals gebruikelijk plaatsen we op deze site de toespraak die door voorzitter Rob Hoppenbrouwer voor hem werd uitgesproken.

180212 erwin

Beste narren en narrinnen, om het belangrijkste moment van carnaval de juiste eer te geven, hebben we besloten de huldiging van de Ereridder der Rossumdaerpers terug te brengen naar het middagfeest. En dat is dus op deze Rosen Montag 12 februari het geval. Van oudsher is de maandag al een speciale dag tijdens ons vierdaagse feest en door deze geweldige middag maken we het alleen nog maar meer bijzonder. Het doet me deugd dan ook een heel bijzonder mens naar voren te roepen.

Laat ik maar meteen beginnen om de helft van de aanwezigen teleur te stellen. Het is deze keer een man. En voor alle medewerkers voor wie dit nog niet hun 25ste carnaval als medewerker is: ook sorry voor jullie. De man die ik mag huldigen kwam in 1994 dankzij zijn vader bij onze vereniging. Twee jaar later had onze Raad van Elf nog witte jassen. Toen trad hij al toe tot dit selecte gezelschap bij De Rossumdaerpers. Het was het begin van een lange en hele mooie loopbaan als medewerker. We weten allemaal dat hij in al die jaren één keer te laat was. Maar juist die dag leverde het mooiste van zijn leven op. Als ik meer vertel, weet iedereen al om wie het gaat. Daarom roep ik hem nu maar vast bij me. Want zo ver sta je niet van me af, maar toch wil ik dat de buutmars door de luidsprekers knalt. Dat heeft hij verdiend. Onze Adjudant

Erwin Koenders

Welkom Erwin. Voor mij als voorzitter die praat namens het bestuur van De Rossumdaerpers is het een eer jou hier te mogen huldigen, want je hebt het aangedurfd om in 2009 in één van de grootste voetstappen van onze vereniging te treden. Jij werd toen de opvolger van Toon en bent nu al voor het tiende carnaval Adjudant. De mensen zien je hier alle dagen op het podium, maar veel van die mensen weten niet hoe ongelooflijk veel tijd je kwijt bent aan onze vereniging. Wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren om een uitstekende begeleider van het Prinsenpaar te zijn. Wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren om tot een uitstekende schakel tussen het Prinsenpaar, de Raad van Elf, het bestuur en al die andere geledingen binnen onze club te fungeren. Daarvoor willen we je danken door je te benoemen tot Ereridder der Rossumdaerpers.