Gouden Nar van de Federatie voor Manuela Hullegie

Tijdens de heerlijke carnavalsmiddag van Rosen Montag heeft de Federatie Europese Narren (de samenwerking tussen vele verenigingen waarbij De Rossumdaerpers zijn aangesloten) Manuela Hullegie onderscheiden met de Gouden Nar.. Zoals gebruikelijk plaatsen we op deze site de toespraak die door de voorzitter van de FEN, Jan Wesdorp, voor hen werd uitgesproken.

180212 manuela

We hebben je naar voren gehaald Manuela, omdat jij door het bestuur bent voorgedragen voor de Gouden Nar. Jij bent immers bezig aan je 33ste carnaval als medewerker van De Rossumdaerpers. In die meer dan dertig jaar heb je verschillende functies vervuld als vrijwilliger. Als tiener begon je toen je in 1985 narrin was geworden. Sindsdien heb je elk jaar de club mede gedragen met je nimmer aflatende enthousiasme.

Zoals gezegd begon jij in de jaren tachtig als tiener als narrin waarbij je niet alleen de Prinselijke Paren, maar ook de Raad van Elf steevast begeleidde bij al hun officiële gezamenlijke optredens. Ook buiten carnaval ging de vereniging toen al veelvuldig in vol ornaat op stap.

Aan deze ‘carrière’ kwam in 1990 met een grote knal een einde, want op de Elfde van de Elfde werd jij toen gepresenteerd als Prinses bij carnaval 1991. Hoewel jij het hoogste ambt mocht bekleden, bleef je daarna als vrijwilligster voor de vereniging behouden, want Manuela maakte de overstap naar de Hofdames. Deze groep verzorgt bij elk carnaval vier dagen lang bij alle activiteiten de garderobe. De vrouwen zijn een voorbeeld van gemeenschapszin, want zij komen het hele jaar door maandelijks samen om bij te praten, maar ook om zich voor te bereiden op het aanstaande carnaval.

Hoewel dit binnen De Rossumdaerpers al een actieve commissie is, toonde Manuela Hullegie zich bereid nog meer voor de vereniging te betekenen. Zij trad immers in september 2000 toe tot het bestuur. In eerste instantie verzorgde zij samen met Helma van den Berg het secretariaat, maar al redelijk snel nam zij die functie alleen voor haar rekening. En dat doet zij nu dus al 17½ jaar (!).